Onderhouden is duurzaam genieten van uw vloer

Tips voor het onderhouden van uw Laminaat, PVC en Houten vloer.

Algemeen:

Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier op een vloer. Gebruik daarom een zachte bezem; stofwisser of een stofzuiger om het zand en vuil van de vloer te houden. Zorg bij de inloop van buiten voor een goede mat en voorzie schuivend meubilair van speciale viltdoppen om beschadigingen te voorkomen.

Laminaat-, PVC- en andere typen harde vloeren:

Reinig uw vloer met een uitgewrongen dweil (geen mop!). Gebruik niet te veel en niet te koud water (warm water geeft minder kans op strepen). Voeg op elke tien liter water een dopje laminaatreiniger toe. De vloer nadweilen met schoon water zonder schoonmaakmiddelen.

Houten vloer:

Onze parketvloeren vragen niet veel onderhoud. Het onderhoud is echter wel afhankelijk van de soort parketvloer die u bezit. Een houten vloer die met vloerlak is bewerkt, vraagt een andere behandeling dan een geïmpregneerde (hardwax)olie vloer.

Onderhoud van een gelakte vloer:

Het onderhoud van een gelakte vloer is zeer gering. Stofvrij maken en af en toe afnemen met een goed uitgewrongen doek is al voldoende. Gemorste vloeistoffen , kleverige stoffen geven geen vlekken en kunnen makkelijk met een vochtige doek verwijderd worden. Afhankelijk van gebruik zal de slijtlaag van tijd tot tijd moeten worden opgefrist. U kunt dit doen met een polish, ongeveer 1 X per 2 a 3 maanden bij normaal gebruik. Tevens 1 x per 6 maanden ontvetten met een parketreiniger en dan weer polish aanbrengen als de vloer droog is. Gebruik altijd hetzelfde merk en type onderhoudsproduct. Een goed onderhoud is het behoud van uw vloer op de langere termijn.

Onderhoud van een geoliede vloer:

Een geoliede vloer dient ongeveer maandelijks te worden gedweild met een vloerzeep om de vloer te beschermen tegen invloeden van buiten af. Voor het grote onderhoud dient de vloer ongeveer 1 x per half jaar te worden ingepoetst met onderhoudsolie. Hierbij dient u de vloer eerst stofvrij te maken, eventueel met een uitgewrongen dweil afnemen en dan een dunne laag aan te brengen. Na droging uitwrijven. Voor hardnekkige vlekken en intensieve reiniging wordt een speciaalreiniger gebruikt. Na het gebruik hiervan dient het behandelde oppervlak altijd te worden nabehandeld met onderhoudsolie.

Onderhoud van een Hardwax-geoliede vloer:

Naast regelmatig dweilen met bijbehorend schoonmaakmiddel kunt u, om te voorkomen dat de slijtlaag te snel verslijt, de vloer periodiek met een onderhoudswas behandelen. Dit kan op veel belaste plaatsen plaatselijk met een onderhoudsspray en over het gehele oppervlak met een onderhoudsflacon. Hierbij dient u de vloer eerst stofvrij te maken, eventueel met een uitgewrongen dweil afnemen en dan een dunne laag aan te brengen. Na droging uitwrijven. U dient niet eerder nieuwe onderhoudswas aan te brengen dan nadat bij opwrijven van de oude waslaag, de glans niet meer terug komt.

N.b. Lees voor het gebruik zorgvuldig de gebruiksaanwijzing op de verpakking en controleer of de houdbaarheidsdatum niet overstreken is.

Het op juiste manier onderhouden van uw vloer zal de levensduur en dus uw plezier van de vloer aanmerkelijk verlengen.