• exoten vloeren

Exoten vloeren

Uw woning een exotisch tintje geven? Dat kan! Bij de Woonzaken kunt u in ’t Plankenhuis verschillende vloeren uitzoeken, namelijk: Jatoba, Kurk, Bamboe, Wenge, Kersen, Russisch Grenen, Merbau en Amerikaans noten. Deze vloeren hebben een duidelijk eigen karakter en geven uw woning een natuurlijke uitstraling.

Kurk

Het inrichten van een tijdloos of modern interieur met stijl en persoonlijkheid begint met een mooie en expressieve vloer. Met een kurkvloer van "t Plankenhuis kiest u voor een comfortabele en natuurlijke vloer in uw interieur. Door de unieke eigenschappen van kurk brengt u warmte en comfort onder uw voeten. Bovendien hoeft u niet te investeren in een extra onderlaag ter verbetering van de geluidsdemping en warmte-isolatie. De natuurlijke kurkcellen absorberen geluid en warmte perfect!
Wij zijn uw kurkvloer specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.

Bamboe

Door de grote ontwikkeling die bamboe in de afgelopen jaren heeft meegemaakt, zijn bamboe vloeren een volwaardig alternatief geworden van de traditionele houten en parketvloeren. Tegenwoordig is bamboe leverbaar in vele uitvoeringen zoals massieve en multiplank vloerdelen, visgraat, parket, tapis of lamelparket. Naast de uitstekende eigenschappen voor een parketvloer is bamboe een ecologisch en duurzaam product. Dit is ook de voornaamste reden om voor een bamboevloer te kiezen. De gebruikte bamboe komt uit beheerde bossen en de baboe vloeren voldoen volledig aan de Europese richtlijnen. Dit geldt ook voor de gebruikte lijmen, lakken en oliën.
Wij zijn uw bamboe vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.

Wenge vloeren

Een houten wengé vloer is een zeer luxueuze houten vloer. Het is een exoten vloer, die door zijn donkerbruine kleur de echte blikvanger van uw huis is! Het geeft een prachtig chique contrast en past vooral erg mooi bij een interieur die een witte basis heeft. Wengé is een zeer harde houtsoort en is in verschillende vloersoorten te verkrijgen. Door ons wordt een wengévloer vaak in visgraat patroon gelegd voor een modern klassiek resultaat.
Wij zijn uw wenge vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.

Jatoba vloeren

Jatoba (Hymenaea courbaril) is een houtsoort dat veel voorkomt in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied en het hout wordt gebruikt voor zowel vloeren als meubelen. De vloerdelen hebben een bruine tot rode tint, die naar mate de Jatoba vloer langer ligt wat donkerder van kleur kan worden, wat veroorzaakt wordt door zonlicht. Jatoba is een zeer prijsvriendelijk alternatief voor de duurdere kersensoorten en bovendien een stuk harder. Daarnaast heeft Jatoba een mooie, uitgesproken houttekening waardoor een Jatoba vloer past bij vele soorten inrichtingen.
Wij zijn uw jatoba vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam. 

Russisch grenen

Een grenen vloer is vrij zacht, we kunnen 2 soorten vloeren onderscheiden, Frans grenen vloeren en Oost-Europees grenen vloeren, deze laatste is een hardere soort. Ook heeft Frans grenen een heftigere tekening van nerf en noest. Oost-Europees grenen is daarentegen iets harder en rustiger. Bijna alle grenen soorten hebben een gele optiek, daarom kan grenen heel goed bewerkt worden met een kleurbeits of kleurolie. Hiermee kunnen erg mooie effecten verkregen worden.
Wij zijn uw grenen vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam. 

Merbau vloeren

Merbau is een zeer strakke houtsoort, die nauwelijks onregelmatigheden vertoont. De vloerdelen kunnen kleurverschillen vertonen van geel tot oranjebruin.
Wij zijn uw merbau vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.

Amerikaans noten

Deze Amerikaanse houtsoort heeft een warme, bruine uitstraling. De houtstructuur is zeer gelijkmatig en vertoont nauwelijks oneffenheden. Wel kan er aan de buitenrand van de vloerdelen wat witte spintvorming voorkomen. Amerikaans notenhout is één van de zachtere houtsoorten.
Wij zijn uw Amerikaans noten vloeren specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.

Kersen houten vloeren

De kersen houten vloeren van de Woonzaken zijn prachtige, warme en roodbruine houten vloeren met wat geaderd kernhout dat vaak wat groenstrepigheid vertoont. Het spinthout is nauwelijks te onderscheiden van het kernhout. Kersen houten vloeren staan prachtig in een modern klassiek interieur!
Wij zijn uw kersenvloer specialist in de regio Akersloot, Alkmaar, Assendelft, Bergen, Beverwijk, Castricum, Egmond, Groet, Heemskerk, Heiloo, Koedijk, Koog aan de Zaan, Krommenie, Limmen, Oostzaan, Schoorl, Sint Pancras, Uitgeest, Velsen-Noord, Westzaan, Wijk aan Zee, Wormer, Wormerveer, Zaandam, Zaandijk en Amsterdam.